Lapland4kids – groepsreis maart 2019

18/10/18

1 tot 8 maart 2019

8-daagse groepsreis met Helsinki en Rovaniemi

Bezoek aan de Kerstman en ontdekking van de Lapse natuur

Programma

Legende: o – ontbijt; m – middagmaal; a – avondmaal

Dag 1 – vrijdag 01 maart 2019 – Brussel–Helsinki (a)

Vlucht met Finnair vanuit Brussel naar Helsinki. Onthaal door de lokale correspondent en transfer naar het hotel Scandic Helsinki Grand Marina 4*.

Dag 2 – zaterdag 02 maart 2019 – Helsinki (o-m-a)

Stadsrondrit per bus met Engelstalige lokale gids door Helsinki. U zult de meest gekende Helsinki bezienswaardigheden zien. Stop aan de haven van Helsinki met zijn oude markthal. Hier kunt u genieten van een lichte snack (duur excursie: 3u). Vrije namiddag. U kunt naar het Sealife Center gaan of een bezoek brengen aan een destillerij met gin-degustatie.

Dag 3 – zondag 03 maart 2019 – Helsinki – Rovaniemi (o-a)

Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Rovaniemi. Bij aankomst onthaal en transfer naar het hotel Scandic Rovaniemi 4*. In de namiddag bezoek aan het interactieve Arktikum museum. U krijgt 1 uur uitleg van een Nederlandstalige gids (2 gidsen – groepjes van min. 15p.).

Dag 4 – maandag 04 maart 2019 – Rovaniemi: Ontmoeting met de Kerstman en zijn rendieren (o-m-a)

Ontbijt en bezoek aan het Kerstdorp en ontmoeting met de Kerstman. Vertrek naar een rendierboerderij voor een korte tocht per houten slee en een traditionele lunch (duur excursie: 4u). Na het avondmaal vertrek naar een bevroren meer, waar u kan drijven op arctische wateren en misschien zelfs het Noorderlicht kan waarnemen (min. lengte 1m20 – duur: 3u – inbegrepen: warme drank, thermisch pak en lokale Engelstalige gids).

Dag 5 – dinsdag 05 maart 2019 – Rovaniemi: Het koninkrijk van sneeuw en ijs (o-m-a)

Ontbijt en vertrek voor een bezoek aan het Sneeuwhotel. Welkomstdrink in een ijsglas en rondleiding. Optioneel kunt u gedurende 1uur leren hoe een sneeuwsculptuur wordt gemaakt (op voorhand te boeken). Daarna lunch in een houten tipi. (Duur: 3u30min – inbegrepen: thermisch pak, bustransfer, rondleiding met Engelstalige gids en lunch). In de namiddag vertrekt u voor een 15-30 km rit per sneeuwscooter door de Lapse wouden (duur: 2u, thermisch pak, 2 pers./sneeuwscooter, stop met warme drank en koekjes en Engelstalige gids).
Optioneel: bij reservatie te boeken – min. 2 deelnemers: Aurora Borealis pick-nick: €69 pp/ €35 per kind (4-14j). Vertrek om 20u30. Duur van de excursie: 3 uur.

Dag 6 – woensdag 06 maart 2019 – Rovaniemi: IJskarten en IJsvissen (o-m-a)

Ontbijt en vertrek voor een 1u durende ijsrace: u wordt onderverdeeld in groepjes die tegen elkaar zullen karten op het ijs (2x10min.) met kwalificatieronde en wedstrijd. Hierna leert u alles over het ijsvissen. Lunch is een soep gemaakt door de gidsen ter plaatse! Terugkeer naar Rovaniemi (duur: 4u30min, inbegrepen: thermisch pak, 2x10min. karten, picknick soep met Fins brood, boter, koffie, thee en koekjes, Engelstalige gids). Avondmaal en overnachting in het hotel.
Optioneel: bij reservatie te boeken – minimum 2 deelnemers: Avond rendiersafari: €140 pp/ €70 per kind (4-14 j). Vertrek om 19u00. Duur van de excursie: 2u30 min.

Dag 7 – donderdag 07 maart 2019 – Rovaniemi: arctische dieren (o-m-a)

Ontbijt en bezoek aan een huskyboerderij. Na de instructies, vertrek per huskyslee voor een rit van 10km door de Lapse wildernis (duur: 2u – inbegrepen: 1u. huskyslee, thermisch pak, transfers, bezoek aan de boerderij met Engelstalige gids, 2 pers./slee, warme dranken). Terugkeer naar het vertrekpunt. Daarna te voet (100m) naar het typische Lapse restaurant Nilli voor een 3-gangenmenu.
In de namiddag geven we u 2 opties inbegrepen in de prijs. Gegarandeerd vanaf 15 deelnemers:
1. Wandeling met sneeuwraketten (duur: 2u, inclusief transfers, inbegrepen: thermisch pak en thermos met warme drank).
2. Het geheim van het gewei: u krijgt uitleg in het atelier van een familie die al generaties lang het gewei van het rendier bewerkt. Daarna gaat u zelf aan de slag en maakt uw eigen souvenir! (Duur: 2u30min, inbegrepen: transfers, benodigdheden om zelf aan de slag te gaan, bosbessensap, koffie, thee en gebak).

Dag 8 – vrijdag 08 maart 2019 – Rovaniemi-Helsinki-Brussel (o)

Ontbijt en vrije tijd tot aan transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Brussel, via Helsinki.

Inbegrepen: vluchten met Finnair in economy (taksen en bagage inbegrepen) – alle transfers, maaltijden en excursies zoals vermeld – 2 nachten in hotel Grand Marina Helsinki in halfpension – 5 nachten in Scandic Rovaniemi in halfpension.
Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven – overige maaltijden en dranken – optionele excursies – annulerings- en/of bijstandsverzekering.

PRIJS 01/03 TOT EN MET 08/03/2019

€2.725 per persoon in een dubbele kamer
€1.795 per kind -12j in een familiekamer met 2 volwassenen (max. 2 kinderen/familiekamer).

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!