Nordic: groepsreis Cruise Balticum

12/12/17

Stockholm – Helsinki – Tallinn – Riga

8 dagen… 4 landen… 4 hoofdsteden

 

Prachtige begeleide rondreis naar de 4 Unesco-hoofdsteden rond de Baltische Zee: Stockholm, Helsinki, Tallinn en Riga.

Onderweg maakt u kennis met het Estse en Letse binnenland en de prachtige archipel in de noordelijke Baltische Zee.

Een reisbegeleider van Nordic vergezelt u tijdens de volledige rondreis.

Info

Afreis: 16.07.18 – 23.07.18
Duur:  8 dagen / 7 nachten
Prijs: Vanaf € 1.675 pp
Accommodatie: Hotelkamers en comfortabele buitenkajuit
Formule: 7 x ontbijt, 7 x diner, 5 x lunch
Aantal deelnemers: min. 18, max. 28.

 

 

Dag 1 (16.07): Vlucht naar Stockholm en verkenning
Ochtendvlucht rond 10u met SAS van Brussel-Zaventem naar Stockholm. De grootste stad van Scandinavië is tevens één van de mooiste hoofdsteden ter wereld. Ze is gebouwd op 14 eilanden, verbonden met 57 bruggen. Zeer kenmerkend zijn de gekleurde historische gebouwen, het gevoel van ruimte en de nabijheid van groen en water. Uw Nordic gids neemt u mee op een verkennende wandeling door Gamla Stan, het oude stadsgedeelte. U brengt ook een bezoek aan het stadhuis, waar elk jaar op 10 december het Nobelfeest plaatsvindt. Overnachting in het designhotel Clarion Hotel Sign, zeer centraal gelegen vlakbij het station. Diner in het hotel.

Dag 2 (17.07): Zweedse geschiedenis op het Koninklijke jachteiland Djurgården 
U bezoekt vandaag het voormalig koninklijk jachteiland Djurgården. Vasa, het maritiem museum, herbergt het volledig intact gebleven 17e eeuwse gelijknamige oorlogsschip. Op 10 augustus 1628, voer de Vasa vanaf Skeppsgården (de scheepswerf) in de richting van de havenmond, toen een windvlaag haar slagzij deed maken. Na slechts 1.300m te hebben gevaren, zonk het schip ter hoogte van Beckholmen op het eiland Djurgården. In 1961 werd het prachtige schip geborgen en geconserveerd.

Skansen, het oudste openluchtmuseum ter wereld, bestaat uit zo’n 150 gebouwen uit allerlei delen van Zweden. Van eenvoudige boerderijen en lavvu’s tot adellijke landhuizen, allen werden ze afgebroken en op de huidige locatie stuk voor stuk heropgebouwd. Het oudste gebouw dateert uit de 12de eeuw. In en rond de gebouwen zijn er kleine workshops, bijvoorbeeld over glasblazen, leerlooien, het bewerken van de grond, … . Het doel: een zo realistisch mogelijk beeld geven over het leven in Zweden door de tijden heen. U geniet van een vrije lunch in Skansen.

In de late namiddag heeft u tijd vrij om het eiland verder te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Nordiska Museet, ga uit de bol in het Abba museum of ontdek het mooie eiland Skeppsholmen. Kuier door de gezellige winkelstraten en geniet van de zomerse havensfeer. ’s Avonds dineert en overnacht u opnieuw in het Clarion Hotel Sign.

Dag 3 (18.07): Varen over de Baltische zee
De chauffeur haalt u op aan het hotel en brengt u naar het Koninklijk domein Drottningholm (UNESCO werelderfgoed), een majestueus slot net buiten Stockholm op het eiland Lovön, een van de vele eilanden in het Mälarmeer. Sinds 1981 is dit kasteel de privéresidentie van de Zweedse koninklijke familie. Het zuidelijke gedeelte is voor hen gereserveerd. De rest van het slot, de bijgebouwen en de tuinen zijn het hele jaar door toegankelijk voor bezoekers. U luncht ter plaatse in het gezellige restaurant.

In de namiddag wordt u met de bus naar de haven gebracht. Aan boord van de Vikingline ferry verlaat u het mooie Stockholm, via haar schitterende archipel bezaaid met duizenden eilanden. U zet koers richting Helsinki, de volgende parel op deze reis. Avondbuffet aan boord van de ferry en overnachting in een A buitenkajuit.

Dag 4 (19.07): Ontspannen kustsfeer in Helsinki
Aankomst in Helsinki omstreeks 09u55. De Finse hoofdstad staat bekend om haar moderne architectuur, trendy design en kledij. De stad combineert wereldklasse met een gezellige en ontspannen kustsfeer. Dit maakt haar één van de meest uitnodigende en boeiendste steden van Europa. Een bus wacht u op en brengt u naar de Temppeliaukio kerk, een gebouw uitgehouwen uit een natuurlijke rots. Verder staat een bezoek aan het Sibelius monument en aan Alvar Aalto’s Finlandia hal op het programma. U wordt naar het hotel gebracht, waar u geniet van een ontspannende lunch.

In de namiddag neemt de Nordic gids u mee op een wandeling door het hart van Helsinki. U bezoekt o.a. het Senaatsplein met de parelwitte Dom, de Russische Uspenski Kathedraal en de kleurrijke havenmarkt. U overnacht in het hippe Klause K hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 5 (20.07): Naar het sfeervolle Tallinn
’s Ochtends vaart u met de Tallink Shuttle in slechts 2 uur tijd van Helsinki naar Tallinn. U komt ’s middags aan in deze gezellige stad, waar u zal overnachten in Hotel Nordic Forum. Na de lunch, ontdekt u samen met onze gids deze fantastische stad.

De hoofdstad van Estland is een stad van contrasten: het is zowel een middeleeuwse Hanzestad als een moderne stad met hedendaagse glazen architectuur. Het oude stadscentrum, opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst, wordt aanzien als één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Noord-Europa. De ommuurde oude binnenstad is opgedeeld in 2 delen: de benedenstad en de bovenstad Toompea. U bezoekt de Domkerk, de Alexander Nevsky kathedraal en het Raadhuisplein. Bij mooi weer, kan u ook een uitstap maken naar het strand van Pirita. U dineert in het authentieke Olde Hansa restaurant: sfeer verzekerd!

Dag 6 (21.07): Sightseeing bus door het Baltische platteland
U reist per bus door Estland en Letland naar Riga. Onderweg stop u in het pittoreske Tartuen bezoekt u de Turaida burcht in Sigulda. Vanop de burcht heeft u een prachtig uitzicht over het Gauja Nationaal Park. U komt ’s avonds aan in Riga en overnacht er in de buurt van het oude stadscentrum in het Hotel Metropole. Lunch in Tartu, diner in het hotel.

Dag 7 (22.07): Ontdek het wondermooie Riga
Ontdek vandaag de Letse hoofdstad Riga, de grootste van de 3 Baltische hoofdsteden. Riga’s pittoreske historische centrum met haar talrijke Art Nouveau huizen, werd opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Bovendien is het een heel jonge en groene stad: veel jonge mensen hebben Riga ontdekt als dé stad voor de nieuwe generaties.

In de voormiddag voorziet onze gids een wandeling doorheen het stadscentrum. U brengt o.a. een begeleid bezoek aan het oude stadscentrum, de kathedraal, de St-Peterskerk, het operagebouw en de centrale markt. Kies zelf een leuk restaurantje uit voor een (vrije) lunch en plan zelf de rest van uw dag (vrije namiddag). Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de vele oorlogsmusea of het art nouveau museum. Riga is bovendien de ideale plaats om op souvenirjacht te gaan! U sluit de dag af met een typisch Lets diner in een gezellig lokaal restaurant.

Dag 8 (23.07): Vlucht naar huis 
U brengt nog een bezoek aan het prachtige Rundale paleis, een hoogtepunt in de architectuur van Letland. Het kasteel werd gebouwd naar het voorbeeld van Versailles, telt 138 zalen en een rijke collectie schilderijen, verguldsels en porselein. Lunch en transfer naar de luchthaven. Vlucht van Riga naar Brussel-Zaventem met airBaltic. Aankomst in Brussel voorzien omstreeks 18u30.

 

 

PRIJZEN per persoon
2 volwassenen in dubbel kamer€ 1.895
3 volwassenen in triple kamer€ 1.675
Single kamer€ 2.395

Inbegrepen:

 • Vlucht Brussel-Stockholm met SAS en Riga-Brussel met airBaltic, inclusief luchthaventaks
 • Alle transfers tussen luchthaven, hotel en haven
 • 1 nachtovertocht met Vikingline Riga/Stockholm in een buitenhut met douche/wc type A
 • 1 dagovertocht met Tallink Shuttle Helsinki/Tallinn
 • 6 overnachtingen in 3/4-sterren hotels in kamers met douche/wc en ontbijt
 • 7 x ontbijt, 5 x lunch, 7x diner
 • Stadswandeling Stockholm, Helsinki, Tallinn en Riga
 • Inkom stadhuis Stockholm, Vasa museum, Skansen openluchtmuseum, paleis van Drottningholm, Turaida burcht en Rundale
 • Nederlandstalige reisbegeleider van begin tot einde
 • Engels- of Nederlandstalige lokale gidsen in Stockholm, Tallinn, Sigulda en Riga
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Fooien
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Minimum 20 deelnemers
 • Maximum 32 deelnemers
 • Vluchturen en wijzigingen in programma onder voorbehoud.

 

 

 

Bron: Nordic – de specialist voor Noord-Europa en de Baltische Staten.

Portugal: beste bestemming van de wereld 2017
Corsica - promoties vanaf 500 € p/p (7 dagen - kamer en ontbijt)