Ontstressen

De meeste mensen voelen zich geregeld gestresseerd. Ze hebben teveel zaken aan hun hoofd, teveel opdrachten op het werk, teveel huishoudelijke bezigheden…

De voornaamste oorzaak van stress is dat we meestal te weinig tijd voor onszelf nemen. We zetten onze eigen gezondheid en innerlijke rust vaak op het spel omdat we te weinig tijd inlassen om voor onszelf te zorgen of onszelf te verwennen. Vaak ook omdat we verkeerde prioriteiten leggen en tijd verliezen aan niet echt belangrijke (of zelfs) overbodige zaken.

Tijd voor jezelf

Probeer om op zijn minst een paar uur per week en vooral in het weekend tijd uit te trekken voor jezelf. Stel daarbij jezelf centraal om dingen te doen waar jezelf het meest van geniet of die je ontspannen of net nieuwe energie geven. Bespreek dit met je partner en je gezin. Markeer die tijd voor jezelf in je agenda (en in die van je gezin). Te lang onder stress staan is nefast voor je gezondheid. Ontstressen of ontspannen is een noodzaak en je hoeft je daarover dus niet te schamen.

Duizenden manieren

Ontstressen of ontspannen kan op duizenden manieren: wandelen, (extra) gezond koken en eten, een sauna nemen, een wellnesskuur volgen, lekker thuis relaxen, aromatherapie toepassen, yoga beginnen, meer tijd aan je hobby besteden, een nieuwe hobby starten… Een belangrijk punt daarbij is, dat de activiteiten niet als een verplichting mogen gezien worden.

Verwendag of verwenweekend

Jezelf verwennen hoeft niet veel te kosten. Waarom het weekend niet af en toe reserveren voor jezelf om – eventueel samen met je partner en gezin – alleen dingen te doen die je echt graag doet en die breken met de routine? Wandelen, gezond eten met veel vers fruit en groenten, relaxen, een ontspannende film bekijken…

Verwenvakantie

Of misschien wil je alles geregeld hebben om je een paar dagen of een weekje te laten verwennen in een welnesscenter dichtbij of wat verderweg… Vele hotels bieden speciale verwen/wellnesspakketten aan. Eska Reizen helpt je graag bij je keuze. Af en toe jezelf verwennen voor minder stress en meer energie!

© Copyright Eska Reizen – 2022